SVETT!!

Kan jag få sluta svettas nu!! Det är som att all vätska som fanns i mina ben och fötter nu sakta sipprar ut. Eller det är nog så det är. Lite trist att inte kunna njuta av denna underbara sommar vi fått!!
Eller är det bara jag som tycker det är varmt? Sitter nu och njuter av ett glas vin (alkoholen gör att jag svettas ännu mer) och tror att Billy somnat när han skulle natta Inez. Innan har hon fått somna lite som hon velat, oftast har det blivit runt denna tiden. Men nu ska hon sova natt innan 23, och inte somna i famnen utan i sängen. Nästa vecka är smekmånaden slut, Billy börjar jobba och jag blir Mammaledig på "riktigt" Scary....

Babyfoto


©villdille

Fullt upp!!

En kompis frågade mig för ett tag sen vad jag gör hela dagarna. När man inte har bebis är det svårt att tänka sig in i och när jag själv funderar på vad det är jag egentligen gör på dagarna så blir det inte så många ord: Tar hand om Inez. Vad det innebär är en låååång lista. Men jag tänker inte skriva ner den här och avskräcka blivande mödrar ;-) Nejdå, men det är mycket. Mycket bajs, kiss, spyor, onda tuttar, gråt, skrik, ont i nacken av bärande och vaggande. Förut hann jag kolla Facebook både 1 och 50 gånger per dag. Nu kan det faktiskt gå 1 och 2 dagar utan att jag hinner sätta på datorn. Har sakta men säkert kommit igång med lite promenader. Mina leder kan nog jämföras med en komapatients och det kommer nog ta ett tag innan jag kan dansa på ett dansgolv. Apropå dans... nu ska jag beställa hem Zoomba!! rättar stavfel ZUMBA ;-)

Tröttmössa

Inatt var det Billy som själv fick mata och underhålla kära Inez. Jag är så himla trött när jag vaknar! Jag skulle nog kunna somna om även om Inez låg och skrek! Nej inte riktigt, men jag är så trött så jag inte ens orkar gå upp och fixa mat till henne. Även om jag fått sova flera timmar innan. Känns sådär... tålamodet ryker ju när man är så trött. Jag undrar hur man orkar som ensamstående. Jag hoppas det är tillfälligt för det är verkligen jobbigt att vara så. Jag har ju ingenting emot att vara uppe hela nätterna när jag vet att jag inte måste upp och jobba eller så, inga problem med att sova på dagen heller, men när jag vaknar på natten är tankarna några helt andra! Då skulle jag göra allt för att få somna om... konstigt....

Inez har vuxit. Nu är hon 54½ cm lång och väger 3688 g. Hon föddes 50 cm och 3540 g. Gick sedan ner till 3100 g första veckan. Huvudmåttet var 35 cm vid födseln och nu 38 cm. Hon ser fortfarande väldigt liten ut men inte undernärd, bara liten :-) förutom kalufsen på huvudet. Mitt lilla troll! Skratta kan hon göra redan, först log hon ju bara lite och jag var osäker om det var reflex eller medvetet, men nu kan hon skratta åt saker! Så  härligt! Idag ska vi köpa någon sorts mobil, eller liknande och hänga upp till henne. På Bvc hade dom en som spela musik och det var den hon började skratta åt igår.

Grattis på din 3 veckorsdag!

Igår var tjejen på riktigt fint humör, hon ammade nästan varje måltid så det innebär väl att hon blir nöjd av det ändå. Men det känns som att det är helt olika varje dag. Vi bokade resa till Spanien i september, blir spännande att se hur det går att resa med Inez. Ska skaffa pass till henne när alla papper är klara med hennes namn. Nu ligger hon utslagen på soffan, har svårt att somna om efter nattmaten vid 03:00 och sover hela förmiddagen i stället.

Någon frivillig som vill laga god, nyttig mat till oss varje dag? Vi har absolut ingen inspiration till mat och orkar inte laga! Hur ska det gå när Billy börjar jobba igen...vi måste hitta på något bra som inte innefattar frysta matlådor, BLÄÄ!!
Jag har skrivit en berättelse om förlossningen men måste kolla igenom den igen innan jag lägger ut den.

Babyshower


Ingen torsk(infektion) på boobsen och mjölken ökar. Men vill nog inte helamma, jag gillar att kunna variera mellan bröstmjölk och tillägg. Inez verkar med gilla det, än så länge.
Promenera lite idag kanske...

Snart 3 veckor

Just nu är lilltjejen missnöjd. Kan vara värmen, maten, gaser, vill ha ÄNNU mer uppmärksamhet... vem vet. Jag tycker ju själv det är jobbigt i värmen.
Jag tror hon börjar vänja in sig med jordelivet och det kanske inte är så trevligt som i magen. I natt låg hon och gnydde och spände sig nästan hela natten. Jag har märkt att de dagar jag ammar mycket så är jag orolig att hon inte ska få i sig tillräckligt. Då är även hon som mest gnällig. När jag pumpar och ger tillägg antar jag att jag utstrålar en säkerhet som även ger henne trygghet = lugnare bebis ♥ I vilket fall som helst är jag så glad över henne... hon är världens finaste, även när hon gnäller!
Hon har förresten gått upp bra i vikt, på torsdag ska hon mätas och vägas igen.

Varierad kost

Nu börjar vi komma in i våran rytm här med maten (peppar peppar...) Inez äter för det mesta runt kl 7.00-10.00-13.00-16.00-20.00-23.00-03.00 plus minus en timme. Då får hon först bröstmjölk som jag pumpat ut och sen fyller vi på med mjölkersättning. Nu misstänker jag att jag fått någon infektion på brösten så jag undviker att amma. Antar att pumpa går bra? Annars försöker jag amma några ggr per dag med. Ibland får hon grepp och ibland inte. Men nu känns allt tryggt och stabilt med maten. Hon får också Minifom innan maten och har börjat slappna av mer, gaserna verkar ha minskat! I morgon kommer BVC på hembesök och väger Inez, hoppas hon är uppe i födelsevikten nu!!

Favoritplatsen


Semper vs Boobies...and the winner is




Detta leende gör mig till en stolt och lycklig förlorare

RSS 2.0