Efter 260 dagar...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jag är på dag 260 av 280. (92,9%).
är i vecka 38.
har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
är i 9:e kalendermånaden.
är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 20 jun 2011 jag har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Inatt blev det inte mycket sammanhängande sömn. Vaknade av både det ena och det andra hela natten. Halsbränna, snarkningar, kissnödig, ont i ryggen, ligger obekvämt, svettas. Vet inte hur jag ska slippa halsbrännan? Nu åt jag apelsin igår kväll för det är himla gott och läskande men citrus ska ju tydligen göra saken värre. Är mest sugen på fräscha syrliga saker. Blir alldeles torr i munnen av Novalucolen eftersom jag får ta så många om dagen. Får googla efter lite huskurer/tips...Äta rå potatis morgon, middag, kväll? neeee....

Nu har jag börjat dagen med att gnälla av mig, då över till något positivt! 20 dagar till beräknad förlossning, det blåser inte storm här som det gjort i nån vecka nu = jag kan sitta ute lite. Idag borde läkaren höra av sig angående röntgen plåtarna...om han inte ringer borde det betyda att det inte är något konstigt med dem!

Cia + Ciara

Denna 5 månader gamla sockerbit var och hälsade på för några veckor sedan. Mamma Cia lät mig visa dessa foton. Ska bli kul att fotografera mitt egna lill-troll sen! Ska köpa nytt objektiv tills dess med. Ett Canon EF 50 mm 1.8 blir det nog, verkar vara väldigt prisvärt. Då jag tar mycket porträtt är jag ute efter skärpan och bokehn. På de 2 översta bilderna på Ciara syns skillnaden på den vänsta Sv/v och den högra på dragkedjan.. nu har jag gjort effekten i Photoshop men det är ungefär det jag kommer få med det nya objektivet fast ännu skarpare/suddigare.


Trångbott... Dags att flytta?

V 37+0 Går alltså in i 38.de veckan idag. Igår kändes det som att trollet försökte trycka sig ut och rev mig på insidan av livmodern samtidigt. Det gör verkligen ont ibland! Det verkar som att hon eller han blir irriterad på att det är trångt i magen nu och att det inte går att sträcka på sig mer. Du får gärna komma ut, men jag vill ha svar från röntgen först! Idag blir nog en lugn dag. Vaknade först vid 6 och var vaken till 9, somnade sen om på soffan och sov till klockan nästan var 12. Mycket rörelser i magen just nu med, fötterna mot revbenen och borrar ner sig lite. På kvällarna kan jag uppleva att jag får mycket mensvärkar och i samband med dem ett tryck, men ingen större smärta. I helgen var vi på Busborgen i Västerås, jag hade älskat att hoppa runt där när jag var liten!! Kollade efter en Tv till sovrummet men köpte ingen. Om de hade haft objektivet som jag vill ha hemma hade jag nog kommit hem med det, men det var lagervara på nätet bara. Annars en lugn helg. För mig i alla fall. Studsmattan har som vanligt gått varm när Billys son är här :-)

Hade det inte varit för att jag inte kan röra mig så mycket och vattnet jag samlar på mig skulle jag gärna gå runt gravid i några månader till! Det är härligt att känna livet inuti en och visar stolt upp min mage. Kan inte riktigt slappna av, fast jag borde och bara njuta. Ska försöka göra det idag.
Filmtips någon?
Gillar filmer som har en twist, en djup handling men får inte vara långtråkig. Alla genrer.

C O L O R F U L 2



Efter läkarbesöket gick jag in på apoteket inne på sjukhuset. Skulle köpa en bekväm BH. På första hyllan vid ingången står en färgpalett som inte direkt förknippas med ett apotek. Kunde inte låta bli att köpa dessa två nagelack. fanns massa fler härliga sommarfärger! Duktigt jobbat den som tänkte till när de ställde dem där. 2 för pris, merförsäljning kan man verkligen säga. Och jag blev genast på mycket bra humör av dessa färger!

Varit på röntgen

Osminkad, inga smycken, ingen pacemaker, inget metall i kroppen- check!
Fick ta på mig en snygg lång grön T-shirt och lägga mig i en kapsel på rygg. Brukar inte ha problem att ligga still men det var väldigt jobbigt för mitt bäcken att ligga på rygg i 20 minuter... har inte gjort det på snart 9 månader ;-) Gjorde riktigt ont. Jag fick lyssna på radio om jag ville, men hörde ju inget förutom det hemska ljudet av maskinen. Det var ganska läskigt att ligga där. Fick mardrömstankar om att jag visst hade någon metall i kroppen som började blixtra! Som det kan göra om man ställer in en tallrik med guldkant i micron. Lyckades ändå lugna mig och försökte träna på andning och avslappning. Nu väntar jag bara på att läkaren ska höra av sig med resultaten. Känner mig ganska lugn. Blev lite chockad igår bara.

Snabba ryck

De ringde precis från radiologiska
- Kan du komma kl 10:00 idag?
-Ja absolut! (vet inte ens vad klockan är, ligger och sover)
To be continued...


Gravidsimning + läkarbesök

Skulle ha skrivit detta inlägg i morse innan jag färgade håret men något strulade så det blir 2 inlägg ikväll. Ringde till bassängen och sa att jag inte kommer mer. Känns som att det inte är värt allt jobb för att ta sig dit och simma i 45 min längre. Tar en kvart för mig att ta på mig stödstrumporna. De måste jag ha för att få på mig skorna. Och där ska de sen av och sen på igen efter badet. Haha! Att en sån enkel sak som att ta på sig ett par strumpor blir ett stort projekt, fråga Billy. Saknar bassängen och alla blivande mammor där. En av sköterskorna kallar oss för ankungar, ser ut som det när vi trampar fram på skumgummikorvarna(den rosa saken på illustrationen, som man liksom cyklar på) Det är sån härlig gemenskap i bassängen, men många av mammorna har jag ju ändå kontakt med.





L Ä K A R B E S Ö K

I måndags när vi var hos barnmorskan så kom vi in på mammas bortgång och min systers aneurysm (kärlvidningar i hjärnan)som hon fick förra året och åtgärdade. Min barnmorska reagerade och sa att hon måste ta upp det med deras läkare inför förlossningen. Jag hade en bokad tid för röntgen i höstas men avbokade den för att jag blev gravid. Man kan inte utföra all sorts röntgen på gravida. Jag hade inte en tanke på att jag faktiskt kunde ha något fel och att det finns risker vid en förlossning. Konstigt att jag inte haft en tanke på det...
Så jag var hos en läkare idag för att diskutera saken. Helt plötsligt ändrades allt... en massa "tänk om" scenarium har dykt upp. Ska få tid till magnetröntgen som inte ska vara farligt för varken barn eller mamma, det är bara dyrare och finns inte på alla sjukhus.
Tänk om det faktiskt är något med mina kärl? Då kan jag inte genomgå en vanlig förlossning. Tänk om jag inte hinner göra någon undersökning innan värkarna sätter igång, ska jag då akutsnittas eller ta all bedövning som går för att förlossningen ska vara så lugn som möjlig för mig? Ifall att.. Tänk om värkarna blir så kraftiga så det faktiskt blir så påfrestande att ... ne usch, ska inte tänka så!! Vilken tur att jag bytte barnmorska, att vi tog upp det igen. Om det nu visar sig att det är något så väntar en massa beslut, visar sig inget kan jag bara pusta ut och köra på som vanligt... men tänk om. Läkaren var väldigt allvarlig angående detta, själv var jag inte så orolig förrän jag träffade han. Skulle något hända och de inte kollat upp när det finns i min journal skulle det se väldigt illa ut. Så det är ju bra att han stressar på detta.
Nu ska jag försöka sova och inte oroa mig.  Blev bara så konstigt helt plötsligt.

GOD NATT



C O L O R F U L

Var hos frisören för 2 månader sedan och färgade håret. (första gången jag färgade hos en frisör) Jag brukar bara tona men tröttnat på att tona så ofta och tänkte att färg håller ju längre. Men... 2 veckor efter så hade nästan all färg försvunnit alltså ca 3-4 tvättar senare. Jag var sjuk i en vecka men ringde så fort jag blev frisk till frisören och åkte dit för att visa upp håret.

Summan av kardemumman var att hon inte skulle göra om det utan jag skulle betala 300:- för det i så fall. Betalade 1300:- för klipp+färg en månad tidigare... ETTTUSENTREHUNDRAKRONOR ...Maj Gaaad...

Jag skyllde inget på frisören utan ifrågasatte bara färgen eller om det kanske har med graviditeten att göra.. men hon hanterade det som om jag hade gjort något... vad skulle det vart... tvättat med klorin?? Aja.. min slutsats blev att jag nog fortsätter färga/tona själv och spara MASSA pengar. Lite synd att hon förlora en kund, kanske klipper jag mig själv också i framtiden. Luggen fixar jag ju själv :-)

 


F I X A   T I L L   L U G G E N


 


Jag har städat


Jag ska städa

Sitter i soffan och slösurfar och drar ut på det så mycket som möjligt, hittar på olika saker att googla efter, saker som jag kanske behöver shoppa, letar billigaste priset men köper ändå inget, kollar lite på Tv, känner efter, tittar mig omkring. Det är ju inte stökigt hemma, bara lite dammigt. Och jag har ju ont mellan benen. Men det är ju ingen "farlig" smärta så länge jag inte överanstränger mig, och när jag är klar får jag vila. Ja nu sätter jag igång...men jag ska bara....

NEJ NU FÅR JAG TA TAG I DETTA. Så jag skriver det här, att jag ska städa idag.

En sista peek...


V37 idag...



Inte sovit så bra i natt. Urk! Vad det är äckligt med sura uppstötningar. Åt choritzo i fredags och natten till lördag hulkade jag hela tiden. Kommer inte kunna äta choritzo på ett tag nu :-( Novalycol är min bästa vän just nu. Inatt var det mest halsbränna tack och lov.
Sen vaknar jag av att jag snarkar. Hahaha! Jag väcker mig själv med mina grymtningar och så vaknar jag och hela handen är dyngblöt av dregel. Vilken syn!! HET är man...hetare än någonsin!!

Så skönt att ha kommit så långt i graviditeten nu, hur sakta det än går så kommer ju förlossningsdagen. Idag ska vi till barnmorskan och sen har jag bara 2 bokade besök kvar. Lovar mig själv att försöka njuta av tiden som är kvar. Jag har nästan gått och blivit deprimerad på grund av min orörlighet. Måste ju inse att det inte går att göra något åt det utan jag får göra det jag kan av situationen. Vilket i mitt fall är sitta hemma och kolla på film, Tv, redigera bilder, läsa, lära mig mer om foto, sova när jag vill, läsa bloggar... Har en känsla av att jag kommer uppskatta denna lugna tid senare. Kanske föder i morgon, nästa vecka, om 28 dagar då jag är beräknad eller så får jag vänta i 40 dagar till. För 40 dagar sedan hade jag precis startat bloggen, och det känns ju som igår.

Det gör inget, så länge DU mår bra i min mage. Du får stanna tills du är redo att komma ut. Men du ska veta att jag längtar ihjäl mig...

Dagens skörd

Gick ganska bra att promenera i dag. Men jag måste erkänna att jag KÄMPADE!! För det är så frustrerande att inte kunna röra sig ordentligt. Meningen var att Billy skulle vara modell, men den här fjärilen var bättre, den blunda inte på varannat foto. Men Billy var snäll som poserade lite ändå. Det var när vi kom hem som jag tog dem bilderna men då orkade jag inte riktigt engagera mig för att få fler bra bilder, helt slut. Nästa gång blir det mer porträttfotografering. Han kommer inte undan.














©VillDille

Söndag

Bebisen har varit väldigt lugn hela helgen. Inbillar mig att det är för att Billy är hemma :-)
I morgon ska vi till Bm och kolla så trollet verkligen är fixerat, har varit det i några veckor nu enligt Bm. Vi ska även prata om förlossningen.
Magen är riktigt stor nu!! Jag har väldigt svårt att röra mig, det tar liksom stopp på något sätt när jag går, känns som att någon har sparkat mig mellan benen och så känner jag mig kissnödig och blir hård om magen, måste sätta mig ner. Smärtan som jag haft i ena skinkan sedan vecka ?15? har i alla fall försvunnit.. tjohooo!!! Skönt med lite variation.. hmrf..
Idag tänkte vi åka ut en sväng och fotografera, igår blåste det så mycket så det blev inte mycket gjort. Vi åkte till Strängas för att äta lunch på någon mysig uteservering. Slutade med att vi hamnade på kebaben. Kom på att det blev exakt likadant som förra våren när vi tänkte samma sak. Haha! Men det var en väldigt god kebab och det blev ju mysigt med en utflykt.
Sen ska vi tydligen klippa gräsmattan också. Förhoppningsvis har jag fina bilder att lägga upp senare idag!

God morgon!!


Äntligen 05:35

Har legat vaken sen 03:47. Trollet sparkas och vill nog att jag ska somna om. Ja det var jag som väckte, ville inte vara vaken ensam så jag buffade på magen... mohahaha!!
Har smugit ut till vardagsrummet och hämtat datorn, läst Signekursen på nätet. I helgen ska det tränas massage och andning!

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 3 fulla dagar (v35+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 20 jun 2011
Du har 31 dagar kvar till beräknad förlossning.

SUUUUCCCKKKK!!! KOM NUUUU ♥
Eller bara om du är färdigkokt därinne....

A M O R E



©villdille

Vackert väder

Himlen har bjudit på massa konstverk den senaste veckan. Såhär såg det ut häromkvällen hos mig.




Ringblomma

Snubblade över den här länken http://www.mawi.se/ med jättefina smycken! Älskar dahlior så snart blir nog någon av dessa min...


♥ Mary´s ♥

Marys Café & Butik är ett resultat av många idéer och tankar av oss och våra nära och kära!
Vi har skapat något vi tycker om, med De vi tycker om.
Det gör Marys till en skön plats att vara på – både som gäst och som personal.
Gästerna skall känna sig genuint välkomna då de kliver innanför grinden.
Atmosfären på Marys är varm och familjär.

Vi hälsar dig ❤välkomen!

Text och bild tagen från http://maryscafe.se/

 

Älskar Marys. Som att sitta i sin egen trädgård och fika/äta men med en massa andra människor. Hemmet möter uteservering.

-Varför inte bjuda in massa folk hem till dig då?

-Jag slipper diska och städa ;-)

Förra sommaren var vi på trubadurkvällar och även när Dregen och Pernilla gästade Mary´s. Det blir så intim och mysig stämning, som att vara på en trädgårdsfest hos någon med 1.a klass underhållning! I sommar är jag och Trollet stammisar. Har ca 3 km gångväg så det blir en perfekt promenad att gå. Kanske varje dag :-)

Idag ska jag och några andra blivande mammor dit och luncha. Håll tummarna att vädret blir bättre! Och att jag får på mig skorna idag...

Ciao!

 


What to doooo!!??

Tycker lite synd om mig själv som inte kan gå ut och ta en promenad. Vill ut och fotografera. Fötterna är som ballonger så jag får inte på mig några skor. Foglossningarna har spridit sig till så det känns ungefär som om jag har cyklat vätternrundan. I morgon åker jag nog ut en sväng med bilen i alla fall. (Tips från Billy) Kan nog finnas mycket att fotografera längst med vägarna utan att behöva gå så många steg.


Porträtt

Några av favoritbilderna från möhippan i större format. Redigerade med Action sets i Photoshop för att få retrokänslan.





Vill man något tillräckligt mycket så blir det så tillslut...



Det här är en screendump på min bakgrundsbild på datorn. Tänkte att om jag skriver en önskelista på saker (dyra) som jag vill ha men som inte är nödvändiga just nu så får jag dem tillslut ;-)
Ett annat tips är att skriva lite positiva meddelanden till sig själv så man blir på bra humör när man startar datorn!
Typ Hej snygging!! Le och var glad idag!! Du är bäst!




Rockabilly mode I Like



Tog med mig kameran till Saras möhippa igår. Det var riktigt kul att fotografera tjejerna som "klätt ut sig" eller skulle nog mer säga klätt upp sig! Det är ju ett så kvinnligt och sensuellt mode. Megan uppe i vänstra hörnet påminde om "we can do it" planschen och andra tjejer var supersexiga pinuppor.


En mycket lyckad möhippa. En möhippa enligt mig ska INTE vara förnedrande för bruden, alla ska vara delaktiga i utklädsel och lekar. Även jag som är gravid hade roligt och kände att jag kunde vara med. Surprisen på kvällen var pricken över i.et. Vad det var håller jag hemligt ;-p
Kanske lägger upp fler fotografier därifrån senare. Måste kolla så tjejerna tycker det är Ok.


Nu sova... i morgon är det föräldragrupp.

Känsligt

Trollet brukar buffa till mig när jag korsar armarna över magen, eller läser en bok och använder magen som stöd. Jag får inte plats! Flytta på dig!
Blir lätt tårögd och pirrigt nervös över ankomsten. Snart får jag se de små fötterna som buffas.
Beräknad förlossning -38 dagar. Du får gärna komma lite tidigare...
När jag sitter och tänker på att jag ska bli mamma så börjar jag ibland gråta. Det är sjukt vilken konstig känsla det är! Min mamma gick bort när jag var liten så jag har liksom ingen att prata om just dessa känslor med. Eller visst har jag mammor runt om mig, men jag tror det är en speciell känsla, mor till dotter. Tror jag blir lite känsligare just för att hon inte finns. När man blir gravid så ser man nog på sin egen mamma på ett annat sätt än innan. Jag vet inte... tankar som snurrar i mitt känsliga huvud idag.
Den där oron som bosatte sig samma sekund som det blå strecket framträdde på stickan, den blir man väl aldrig av med, den växer sig nog bara större och större! Men på andra sidan vågskålen finns väl villkorslös kärlek och stolthet som balanserar upp det och gör det hela värt det.
Ska bli så spännande att se detta troll växa upp...
♥ Älskar dig ♥

Billy är så bra när jag behöver prata av mig, är så glad att det blev vi tillslut! Eller jag har ju alltid vetat att det är meningen att det ska vara vi, det tog lite tid innan det blev så bara ;-) Vi tar den historien en annan gång.
Avslutar detta inlägg med denna bild. Så ser det ut för det mesta när jag försöker få med honom på bild. Han anstränger sig i alla fall och gör saker för min skull. Han lät mig tom lägga upp denna vackra bild på honom! Nu när jag skaffat kamera så ligger han illa till... *klick klick*
Du är bäst





Följ min blogg med bloglovin

Tavlor



Förutom att fotografera gillar jag att måla, mest att måla av saker då jag har lite dålig fantasi. Jag gillar denna stilen som jag kallar "cutout" efter ett filter i Photoshop, vet inte vad det heter annars? Jag använder mig av Photoshop för att få effekten som jag sen målar av. Det går att skicka in den redigerade bilden till tex Proformat och även på Gallerix trycker de på canvas men jag tycker det är roligare att måla själv.

Bra dag idag

Förutom plaggen i tidigare inlägg köpte jag även dessa. Omlottklänning har jag letat överallt efter ett tag och hittade denna på Indiska! Mera sånt som är bra för stora magar och är amningsvänliga. Basebolljackan kunde jag inte låta bli till trollet!
LAUREN dressLindex Shop Online - Baseballjacka

Det var en chansning att ha picknick idag då de lovat regn. Men så fort jag kom till parken så sprack alla moln upp och det vart kanonväder! Vi satt i tre timmar och pratade om....ja gissa vad. Så skönt att bara få prata av sig och lyssna på andras krämpor och upplevelser! Tur att jag fick på mig skorna i morse, annars hade jag missat denna dag.

Fotografera mera


Idag blir det

 










Med några andra härliga blivande mammor.
Hoppar över gravidsimningen idag. Tänkte gå en sväng på stan innan picknicken och det blir alldeles för många aktiviteter på en dag om jag ska simma innan också! Haha! Nej men jag orkar verkligen inte. Usch vad det är utmattande, är verkligen avundsjuk på de som klarar av att jobba och göra saker som vanligt sista månaden de är gravida. Men jag försöker att förstå att alla är olika. Jag är inte lat, jag vill verkligen men min kropp säger stopp.

Skulle behöva köpa en mysdräkt eller kofta till trollet i magen. Kom på att vi bara har bodys och byxor, men det kan ju vara kallt den dagen vi åker hem från BB. Och strumpor måste jag komma ihåg också!

769489Lindex Shop Online - SetLindex Shop Online - 2-pack sockor

L I P S


Tänka + positivt +



Svårt att förstå hur stor jag blivit! Det framgår inte ens ordentligt i dessa bilder utan mer när jag, optimist som jag är försöker få på mig ett par jeggings som jag hade i V 14.

Fick upp dem till knäna... Knappt...
Inte bra start på dagen!! Men jag ska tänka positivt, det är ju faktist bara några veckor kvar tills jag får hålla i våran bebis. Sen kan jag ta på mig vad jag vill!

Optimist som jag är...

35-18

Ja det var ju förödande att se matchen igår... Tyckte först att det kunde va bra att Guif inte tog ledningen i första halvlek för att hålla spelet uppe. Men när Sävehofs målvakt inte släppte in någonting och Guif låg överkörda redan efter 20 minuter så rann allt pirr, förväntningar och sportanda ur mig.
Kan inget annat göra än att applådera åt Sävehof för ett kanonspel och tacka Guif killarna för en kul säsong.
De har fått mig att se fram emot matcher hela våren och väckt ett sportintresse i mig. (Inte så intresserad annars) De har kämpat och haft höga förväntningar på sig själva, tagit sig till final, nåt sitt mål.
Igår fattades det något, men inte var det supportrar! Och det är ju det jag är, en supporter.
Visst blev jag arg igår och undrade vad de höll på med, men idag  går jag tillbaka till att stötta dem.
Det är mitt jobb, att analysera och undra varför det gick som det gick, är deras jobb.
Nu ser jag fram emot nya hemmamatcher. Ett fullt Sporthallen där nya förväntningar och laganda väcks till liv.
Jag hoppas på ett ännu större Rött hav som får ge sig av till en final till våren 2012.

Göteborg färgas rött!!


Åhhh vad jag är avundsjuk på alla som är i Göteborg nu... Men jag ska göra mitt bästa framför Tv.n för er så ni vinner den här gången!!
Rysningar när man läser Detta i Eskilstuna Kuriren...




Det spelar ingen roll hur dom andra spelar boll... Guif är bäst!!

Kalaspinnar



Vecka 33+3 idag och tar tillbaka det där om att dansa med dammsugaren jag skrev i tidigare inlägg. Verkar ha varit ett tillfälligt tillstånd. Bara trött och orklös just nu. Tur att det finns isglass. Vet att det inte är så mycket
nyttigare än annat godis men känns mycket bättre och fräschare att slänga i sig 5 isglassar än en chipspåse.


48 dagar kvar



Enligt beräkningen 48 dagar. Var på första mötet med föräldragruppen igår. Vi var 3 starka deltagare! Varav jag och Billy var ett par. Men det gjorde inte så mycket, vi får dra ner på tillfällen bara. Vår Bvc har även en öppen förskola i samma lokal som är öppen varje dag. Tycker jag verkar jättebra och barnmorskan och fröken, eller vad vi ska kalla henne var trevliga, öppna och lyhörda. De gav inte upp bara för vi vart så få.
Kom på att jag kanske ska presentera mig lite i bloggen nu...i fall den skulle få någon besökare.

Prestationsångest.

Känner mig ganska off idag. Har mest suttit och kollat design och koder till hemsidor. Det var ett tag sen jag höll på, det märks! Usch vad efter jag känner mig..
Men meningen med bloggen är att jag ska ha ett forum att lägga ut mina bilder på och ha något att småpyssla med när jag är ledig innan bebisen kommer och förhoppningsvis när jag är mammaledig också. INTE bli bloggdesignproffs och mästerfotograf på ett par månader! Blir alltid så när jag får för mig att göra något, slutar med ingenting.
NER med kraven på mig själv, herregud jag ska snart bli förälder... det är ju den största prestationen i världen. Ingenting jag bara kan sluta med när jag inte känner mig tillräckligt duktig...

Måste lugna mig lite

RSS 2.0